Hèt adres voor al uw huid-, nagel-, en haarproblemen.

Eczeem en allergie

Eczeem is een veel voorkomende jeukende ontsteking van de huid, gepaard gaande met schilfering en soms lichenificatie (verdikking van de huid o.i.v. krabben). Bij de meest voorkomende vormen van eczeem betreft het een aangeboren aanleg (constitutioneel of atopisch eczeem), soms speelt een factor van buitenaf een rol (contactallergisch eczeem). Dit laatste kunnen we testen met allergologisch onderzoek.

De behandeling begint vaak met voor uw huid afgestemde ‘neutrale’  - zonder bijgevoegde geur en/of kleurstoffen - huid en douchecrèmes om de huid in goede conditie te brengen en te houden.

Daarnaast worden voor uw eczeemplekken lokale zalven en crèmes gegeven, voor ieder individueel geadviseerd, waarbij u van ons uitgebreide uitleg krijgt over hoe en veilig te smeren. In ernstigere gevallen kunnen lichttherapie (UVB) en orale medicatie worden toegepast.

Bij uitgebreide vormen van deze aandoening kunt u bij ons ook terecht voor een UVB lichttherapie van het hele lichaam. 

Eczeem en allergie
 

Heeft u vragen?

Stel hier uw vragen over onze diensten. Dit kan via onderstaand contactformulier. Wij zullen uw vraag z.s.m. in behandeling nemen en beantwoorden. Velden met * zijn verplicht.

Nieuwsbrief