Hèt adres voor al uw huid-, nagel-, en haarproblemen.

Overbeharing

16 aug 2018

Bij overbeharing wordt er onderscheid gemaakt tussen hypertrichose en hirsutisme:

  • Hypertrichose is een toegenomen haargroei op enige plaats op het lichaam. De haren zijn dun van structuur en licht tot enigsins gepigmenteerd van kleur. Voorkeurslocaties zijn bovenlip, kin, rondom de navel, onderrug en onderarmen. Hypertrichose komt voor bij mannen en vrouwen, en is vanaf de geboorte aanwezig.
  • Hirsutisme is een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen. Hirsutisme wordt veroorzaakt door een teveel aan androgenen in de bloedcirculatie of door een verhoogde gevoeligheid van de haarfollikels voor androgenen. De haren zijn dik en stug van structuur en zwart van kleur. Voorkeurslocaties zijn het gezicht, hals, borst, buik, rug en binnenzijde van de bovenbenen. Hirsutisme ontwikkelt zich tijdens de pubertijd.


Aan de hand van het klinisch beeld kan er worden bepaald of er sprake is van hypertrichose of hirsutisme. Indien er sprake is van hirsutisme kan de behandelend arts meer onderzoek doen naar de mogelijke oorzaken, en hier uw (medicamenteuze) behandelplan op afstellen.

De huidtherapeut kan de overbeharing middels een laser effectief behandelen. Een laser is een lichtbron die een bundel monochromatisch licht met hoge snelheid uitzendt. In de huid wordt het licht geabsorbeerd door de haar en omgezet in warmte, deze warmte vernietigt vervolgens het haar. Gemiddeld zijn er 6 laserbehandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen, tussen elke behandeling zit 6 tot 8 weken.
Bij ZBC de Terp beschikken wij over meerdere lasers voor definitief ontharen, hierdoor is er altijd een meest geschikte laser voor u aanwezig. 

Vanuit het aanvullend zorgpakket worden laserbehandelingen voor overbeharing in het gelaat (dames) vergoed door de zorgverzekeraar. Hoeveel er wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar.

Voor persoonlijk advies en een proefbehandeling kunt u een intakegesprek aanvragen door te bellen naar 010-4582423, of een email sturen naar info@zbcdeterp.nl.Terug naar overzicht
 

Heeft u vragen?

Stel hier uw vragen over onze diensten. Dit kan via onderstaand contactformulier. Wij zullen uw vraag z.s.m. in behandeling nemen en beantwoorden. Velden met * zijn verplicht.

Nieuwsbrief