Hèt adres voor al uw huid-, nagel-, en haarproblemen.

AHA/BHA

31 okt 2018

Om je huid in stralende conditie te houden is het belangrijk dat je je huid met regelmaat exfolieert met een geschikt product. Exfoliëren zorgt ervoor dat je huid gladder en egaler wordt, dus minder lijnen/rimpels, acne en doei grauwe teint! 
Maar hoe weet je wat een geschikt product is voor jouw huidtype? 
Voor de droge tot normale huid is een product met AHA (alfahydroxyzuur) geschikt, de meest bekende AHA is glycolzuur. Glycolzuur wordt gewonnen uit rietsuiker en valt hierdoor onder de fruitzuren. Glycolzuur heeft een vochtinbrengend vermogen en stimuleert de collageenproductie. 
Gebruik bijvoorbeeld 1 maal daags de ageless reiniging van IMAGE skincare met 10% glycolzuur, of gebruik 2 maal per week het Ageless mask met 17% glycolzuur.
Voor de vette huid met neiging tot acne is een product met BHA geschikt, de meest bekende BHA is salicylzuur. Salicylzuur is een afgeleide van aspirine en daardoor heeft het anti bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Gebruik bijvoorbeeld 1 maal per dag de clearcell reiniging met 5% salicylzuur.
Het is belangrijk om de huid rustig te laten wennen aan AHA/BHA's. Begin met 2 a 3 keer per week en bouw het rustig op. De eerste keren kun je een prikkelend gevoel ervaren tijdens het gebruik. Omdat AHA/BHA je huid gevoeliger maken voor het zonlicht is het gebruik van een dagcrème met spf 30/50 aanbevolen.

Terug naar overzicht
 

Heeft u vragen?

Stel hier uw vragen over onze diensten. Dit kan via onderstaand contactformulier. Wij zullen uw vraag z.s.m. in behandeling nemen en beantwoorden. Velden met * zijn verplicht.

Nieuwsbrief